Povodom Dana mladih, za sve mlade ljude u našem gradu, Vijeće mladih Grada Tuzla i Tuzlanski otvoreni centar, u saradnji sa Centrom za kulturu Grada Tuzla, organizovat će druženje u prirodi.  

Kviz, muzika, društvene igre: Vijeće mladih Grada Tuzla organizuje druženje za mlade na Ilinčici
Foto: Arhiva

Ovo posebno druženje održat će se u Domu prirode Ilinčica, 31.8.2024. godine. Druženje će biti prilika za upoznavanje i povezivanje mladih generacija, za razgovor o različitim temama, kao i širenje ravnopravnosti među mladima. 

Druženje će mladima omogućiti da slave mladost i sve one lijepe trenutke koje mladost sa sobom nosi. Mladost je inspiracija za sve lijepe stvari. U vremenu velikog broja odlaska mladih iz naše države, snaga mladih koji stvaraju svoju budućnost u našem gradu motiv je koji pokreće i upravo to je razlog važnosti organizacije ovakvih okupljanja. 

''Družiti ćemo se uz interaktivni kviz, muziku uz super DJ-a, zakusku i društvene igre. Za svakoga po nešto, zato dođite da upoznate različite organizacije članice Vijeća i super se provedete. Vi samo ponesite svoj vedar duh, a mi sve ostalo pripremamo'', poručili su organizatori. 

Članovi Vijeća mladih Grada Tuzla, potrudit će se da ovo druženje bude posebno za svaku osobu i da svako za sebe pronađe nešto zanimljivo. 

Pozivaju se svi mladi, da svojim vedrim duhom, energijom i lijepim raspoloženjem uveličaju ovo druženje. 

Inače, Dan mladih se u svijetu obilježava 12. augusta s ciljem da se skrene pozornost međunarodne zajednice na pitanja i probleme mladih, a druženje za mlade u Tuzli bit će upriličeno 31. augusta 2024. godine.