Tuzlanski.ba je internet medij koji je nastao 12. marta 2012. godine. Najposjećeniji je i najutjecajniji informativni medij na području šire tuzlanske regije, što ga je svrstalo i među najutjecajnije internet medije u BiH.

Konstantan trend rasta posjećenosti, kao i veliki broj redovnih posjetitelja/čitatelja iz drugih gradova BiH, zemalja regiona ali i dijaspore nametnuo je potrebu proširenja sadržajnih segmenata pa će posjetitelji na redizajniranom portalu moći pratiti i niz drugih zanimljivih informacija iz svih sfera života u sklopu novih kategorija.

Tuzlanski.ba je od početka svog djelovanja jedan od rijetkih nezavisnih internet medija u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija ili nevladina organizacija, dok u svakodnevnom radu nastoji objektivno i pravovremeno informisati svoje čitatelje o svim aktuelnostima poštujući sve profesionalne standarde.

Tuzlanski.ba će vam poboljšati korisničko iskustvo i percepciju prema medijima, donosit ćemo vam mnoge super priče, omogućiti da iznesete svoje stavove i mišljenja i u konačnici da ostanemo Vaša dnevna navika bilo gdje da se nalazite…

Posjećenost

Mjerenje posjećenosti stranice prepustili smo GemiusAudiencu koji vrši analizu i mjerenja posjećenosti bosanskohercegovačkih web-stranica, prema tim podacima Tuzlanski.ba je dominantno najposjećeniji informativni portal u Tuzlanskom kantonu i među najutjecajnijim u Bosni i Hercegovini.