U osvježenom, modernom ambijentu kupci mogu pronaći širok asortiman dm proizvoda za ljepotu, njegu, zdravlje, mame i bebe, domaćinstvo i još mnogo toga.

Foto: dm BiH

U tržnom centru Omega, na poznatoj adresi Univerzitetska 16 u Tuzli, otvorena je preuređena dm prodavnica.

U osvježenom, modernom ambijentu kupci mogu pronaći širok asortiman dm proizvoda za ljepotu, njegu, zdravlje, mame i bebe, domaćinstvo i još mnogo toga.

Povodom otvorenja prodavnice, svi kupci su na poklon dobili ceker, dok ih je za potrošenih 30 KM i više na kasi čekao mali znak pažnje. Svi koji su ostvarili kupovinu u iznosu od 70 KM i više na poklon su dobili dm kišobran. Osim navedenih pogodnosti dm je pripremio i popust od 15% na ukupnu kupovinu koji se može iskoristiti do 14.9. u ovoj dm prodavnici.

Vrijedna donacija za Gimnastički klub „Salto“

Kompanija dm ovu priliku je iskoristila da svoj doprinos pruži i lokalnoj zajednici te je uručila donaciju u iznosu od 5.000 KM Gimnastičkom klubu "Salto".

Klub je iz ljubavi prema gimnastici otvoren u septembru 2020. i za četiri godine kroz klub je prošlo više od hiljadu mališana uzrasta od dvije do šesnaest godina.

"Već od prvog dana bavimo se takmičarskom gimnastikom i do sada smo nastupili na svim takmičenjima širom Bosne i Hercegovine te susjedne Hrvatske gdje smo ostvarili zapažene rezultate. Danas brojimo oko 200 aktivnih članova. U narednom periodu ćemo nastojati da unaprijedimo infrastrukturu, da izgradimo novu dvoranu koja će omogućiti našem klubu da stvara djecu spremnu za Europska i Svjetska takmičenja. Mi se također bavimo i radom sa djecom sa smetnjama u razvoju i upravo ovu donaciju ćemo uložiti u nabavku još boljih i novijih senzo-motoričkih pomagala", poručio je Zerin Emić, trener kluba "Salto".

Donaciju je uručio Adnan Jašarević, područni menadžer dm-a, koji je tom prilikom poručio: "U okviru preuređenja naših dm prodavnica i potrage za novim lokacijama, ponovo smo imali priliku da se povežemo s lokalnom zajednicom. Ova inicijativa nam omogućava da se još više približimo našim kupcima i obezbijedimo im prijatnije iskustvo kupovine. Stalno širimo našu ponudu proizvoda po UVIJEKPOVOLJNIM cijenama, a naši kupci mogu uživati i u brojnim pogodnostima kroz dm active beauty program lojalnosti i 'Moj dm' aplikaciju. Drago nam je što smo u mogućnosti da donacijom podržimo gimnastički klub „Salto“, koji ulaže veliki trud u razvoj mladih sportista".

Nagradna igra

Povodom početka rada nove prodavnice dm je za sve kupce priredio i nagradnu igru koja će trajati do 26.9.2024. godine. Oni najsretniji će osvojiti jednu od tri vrijedne nagrade: 

prva je sat GARMIN Forerunner 965, druga nagrada je Tefal pegla za vertikalno peglanje, a kao treću nagradu dm je pripremio 10 dm poklon kartica u vrijednosti od 50 KM.

Izvlačenje dobitnika će biti 26.9., a objava dobitnika će biti 3.10.2024.

Radno vrijeme dm prodavnice u TC Omega u Tuzli je od ponedjeljka do subote od 09:00 do 21:00 sati a nedjeljom od 09:00 do 18:00 sati, dok je prazničnim danima zatvorena.

Dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja.

Za 18 godina dm se sa više od 1.200 zaposlenika i 92 prodavnice u 47 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija.

U poslovnoj godini 2022/23. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 344,1 miliona KM.

Asortiman dm-a obuhvata više od 13.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend !t up, Denkmit, babylove, dmBio i druge.

U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi. 

Dm u BiH imidž Najpoželjnijeg poslodavca, priznanja koje mu je  dodijeljeno deset puta, od toga osam puta zaredom, gradi kontinuiranom brigom o zaposlenicima te im, uz brojne pogodnosti kao što su redovni sistematski i stomatološki pregledi, školovanja i edukacije, svake godine isplaćuje regres i 13. platu.