U prostorijama NLB Banke d.d., Sarajevo 09. septembra 2024. godine održan je sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca u FBiH.

NLB Banka Sarajevo i Udruženje poslodavaca FBiH potpisali ugovor o članstvu
Foto: NLB Banka | ozvaničeno članstvo

Sastanku su prisustvovali predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Lidija Žigić, izvršni direktor Sektora za poslovanje sa privredom NLB Banke d.d. Sarajevo Berin Lakomica, direktor Udruženja poslodavaca u FBiH Mario Nenadić i član UPFBiH Rijad Hasić.

Sastankom je ozvaničeno članstvo NLB Banke Sarajevo u Udruženju poslodavaca u FBiH sa jedinstvenim ciljem unapređenja i poboljšanja uslova i poslodavaca na tržištu, te otvaranja prilike da kroz zajedničke inicijative promovišemo inovacije, održivi razvoj i odgovorne poslovne prakse.

"Članstvo u Udruženju poslodavaca FBiH smatramo važnim korakom ka unapređenju poslovnog okruženja. Naša vizija uvijek je bila da doprinosimo razvoju privrede i zajednice, ne samo kroz kvalitetne usluge koje pružamo već i kroz aktivno sudjelovanje u kreiranju pozitivnih promjena. Kao član Udruženja, uvjereni smo da ćemo moći još aktivnije doprinositi jačanju ekonomske stabilnosti, promociji odgovornog poslovanja, te stvaranju boljih uslova za sve poslodavce i zaposlene u našoj zemlji", izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić.

Pored ostalog, razgovarano je i o nekoliko ostalih važnih tema koji se tiču digitalizacije u poslovanju, EU standarda u ESG segmentu te ostalim temama koje su u skladu sa ciljevima Banke, tržišta i Udruženja. 

Udruženje poslodavaca u Federacije Bosne i Hercegovine je respektabilna platforma koja okuplja najvažnije privredne subjekte, te omogućava dijalog između poslovnog sektora, vlasti i drugih ključnih dionika. 

"Veoma je važno da se NLB Banka Sarajevo priključila Udruženju u skladu sa inicijativom predstavnika Udruženja i zaključcima UO Udruženja banaka FBiH koje je podržalo pojedinačno uključivanje banaka u članstvo Udruženja. Članstvo omogućava da NLB Banka kroz rad i aktivnosti Udruženja, sudjeluje u jačanju poslovnog ambijenta, doprinosi izmjenama, dopunama i donošenju novih propisa od interesa za rad banaka. Uključivanjem u rad Udruženja, NLB Banka je osigurala i pravo da njeni predstavnici budu birani u upravljačke i druge rukovodne strukture Udruženja, u rad uspostavljenih ekonomsko-socijalnih vijeća na svim nivoima u BiH, kao i u radne grupe, stručne savjete i druga tijela Udruženja", izjavio je direktor Udruženja poslodavac u FBiH Mario Nenadić.