Umjetna inteligencija prodire u različite dijelove naših života.

Vještačka inteligencija već pravi filmove, evo gdje se mogu gledati
Foto: MUO I Ilustracija | Kreiraju zabavni sadržaj

Trenutno se AI ne koristi samo za obavljanje zadataka, već i za kreiranje zabavnog sadržaja poput filmova.

Iako su mnogi AI filmovi kratkog trajanja ipak se mogu pogledati na određenim stranicama. Dok smo još u ranim danima filmova generisanih umjetnom inteligencijom, ovi sajtovi nude bogat sadržaj koji možete istražiti, piše MUO.

Infinity Flicks

To je namjenski servis za streaming za filmove generisane umjetnom inteligencijom. Misija sajta je da "koristi vještačku inteligenciju za stvaranje nevjerovatnih, originalnih priča za ljude širom svijeta".

Stranica ima odvojene dijelove za AI filmove i TV emisije, iako je sadržaj u obje kategorije prekratak da bi se smatrao filmom ili TV emisijom.

Infinity Flicks je besplatan za korištenje i ne sadrži oglase. Osim toga, možete početi gledati AI filmove bez kreiranja profila. Međutim, posjedovanje jednog vam omogućava da kreirate listu za gledanje i ocijenite dostupne filmove.

Zero1cine

Ova platforma sebe opisuje kao bazu podataka AI filmova. Osim stvaranja originalnih AI filmova, misija stranice je da prikaže najbolje filmove generisane umjetnom inteligencijom. Početna stranica uključuje istaknute filmove na vrhu i kategoriju s popisom različitih dostupnih žanrova koje možete koristiti za pregledavanje dostupnog sadržaja.

Kao i Infinity Flicks, stranica je besplatna za korištenje. Također možete kreirati ličnu listu za reprodukciju i omiljene filmove, a ona ne uključuje oglase.

AIflixhub

Pruža alate za kreiranje AI filmova i omogućava vam da gledate AI filmove na platformi. Stranica ima kategoriju Bioskop u kojoj su navedeni svi dostupni filmovi, a možete ih sortirati po žanru.

Alternativno, možete pretraživati ​​u katalogu koristeći dostupnu traku za pretraživanje. Budući da vjerovatno nećete znati dostupne naslove, imat ćete koristi od filtriranja filmova na osnovu žanra ako preferirate određene žanrove. Na primjer, možete odabrati žanr horora da biste pronašli strašne filmove na web stranici.

YouTube

Youtube deepfakes je u porastu , a drugi sadržaji stvoreni umjetnom inteligencijom, poput filmova, nisu novina na platformi. Možda to niste očekivali, ali YouTube sadrži mnogo kratkih filmova kreiranih pomoću umjetne inteligencije.

Sve što treba da uradite je da ih potražite. Možete pretraživati ​​takav sadržaj koristeći ključne riječi kao što su "ai filmovi", "ai-generisani film", "ai filmovi" i još mnogo toga.

Pojava generativne AI također je dovela do pojave YouTube kanala posvećenih postavljanju filmova generiranih umjetnom inteligencijom. Primjeri uključuju Noctis Arcana Studio, Nobody & The Computer i JustMovies .