Nakon što je u javnost dospio snimak na kojem je prikazano nasilje nad pjevačicom Aldinom Bajić koje je počinio njen suprug Adis Cigura, ona se odlučila oglasiti.

Aldina Bajić nakon porodičnog nasilja moli da se ukloni snimak zbog djece, sve će riješiti na sudu
Foto: Facebook | Bh. pjevačica

U posljednja dva dana u javnosti se pojavila informacija da je pjevačicu Aldinu Bajić pretukao njen suprug Adis Cigura, a snimci su se širili društvenim mrežama. 

Kako su se nizale različite izjave i dezinformacije da je u komi, te da je prevarila supruga pjevačica se odlučila oglasiti te zatražiti mir za sebe i svoju porodicu osuđujući takve izjave i one koji su ih prenijeli.

Navela je da je ovo prva i posljednja njena izjava vezana za ovu temu. 

"Nisam u stanju da pričam, ali sam morala da se oglasim. Nisam bila u komi, kako se to navodi. Desilo se to što se desilo, ne zbog prevare i nikad ni pomislila nisam da prevarim niti bih prevarila", napisala je u objavi.

"Ja sam tog čovjeka voljela više od svega niti ga je mogao iko zamijeniti u mom životu. Bila je ljubomora na mnogo šta, na označavanje mene na bilo kojoj mreži, što me neko označava i tako dalje", dodala je pjevačica.

Zamolila je sve da spomenuti video brišu sa interneta zbog njezine djece, te da će stvari rješavati zakonski.

“Ja vas molim da zbog moje djece video brišete, ostalo kada dođe vrijeme i prođe ovo stanje iznijet će se sve kao i što treba, do tada molim vas za mir jer mi je to najviše potrebno!!! I mir moje porodice kao i porodice dotičnog, ostalo će se sve riješiti zakonom i sudom kao što i treba da ostane u mom životu zbog mene i porodica sa obje strane. Sve će se riješiti zakonom, s prijetnjama ne. Hvala vam, vaša Aldina” objavila je ona na društvenim mrežama.

Do incidenta je došlo u zajedničkom domu, a na snimku se vidjela pjevačica kako sjedi na kauču dok njen suprug kleči pored. Potom mu ona predaje mobilni telefon nakon čega kreće njegov brutalni napad u vidu udaraca šakom i nogama po glavi.

Pjevačica je smještena na potrebnu ljekarsku njegu, a Cigura je uhapšen i smješten u pritvor.

Nasilje su osudile brojne institucije i javne ličnosti. 

Agencija za ravnopravnost spolova BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, izrazila je zabrinutost i osudu nasilja u porodici i brutalnog premlaćivanje Aldine Bajić od strane njenog supruga a koje je snimljeno i objavljeno na društvenim medijima.

"Nasilje nad ženama je neprihvatljivo i predstavlja kršenje ljudskih prava. Svi članovi našeg društva moraju preuzeti odgovornost za suzbijanje ovakvih pojava i pružanje podrške onima koji su pogođeni. Ovaj slučaj nas podsjeća na važnost prevencije nasilja, osiguranja podrške žrtvama i efikasnog procesuiranja počinilaca“, navodi se u saopćenju Agencije.

Ukoliko ste vi ili neko koga poznajete žrtva nasilja, molimo vas da potražite pomoć. Postoje organizacije i adresa za podršku koje su tu da vam pomognu.

Osim policije, koju možete kontaktirati na broj telefona 122, u Bosni i Hercegovini postoje i dva SOS telefona za žrtve nasilja i to u Federaciji BiH 1265 i u Republici Srpskoj 1264.