U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu danas je održana službena press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice UEFA Lige nacija sa Mađarskom.

Katić o jedinstvu u reprezentaciji: Vrijeme je da prevaziđemo podjele i radimo za zajednički cilj
Foto: Screenshot | YouTube | Timu nedostaje fokus i komunikacija

Defanzivac nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Nikola Katić, uoči sutrašnje utakmice protiv Mađarske, osvrnuo se danas na pres-konferenciji na prethodnu utakmicu protiv Njemačke, te naglasio da je defanzivnoj liniji bh. tima nedostajao fokus i komunikacija.

''Očekuje nas teška utakmica. Znamo kako igraju, imaju kvalitetan tim. Možda će utakmica sa Mađarskom biti i teža nego ona protiv Njemačke, jer sada imamo taj pritisak da napravimo nešto. Vjerujemo u svoje kvalitete, u to što imamo i da možemo da napravimo novi korak naprijed'', rekao je Nikola.

Naveo je da su treninzi intenzivni, a rezultati još uvijek nisu vidljivi, zbog čega ekipa još uvijek nije zadovoljna. Naglasio je da protiv Mađara očekuje težak susret, kao i da će ekipa morati pružiti maksimum protiv izuzetno defanzivno orijentisane ekipe.

Vezani članak Barbarez pred meč sa Mađarskom: Prvi put osjećamo da bismo nešto morali, utakmica će biti teška

Katić je stanje u klubu opisao ovako:

''Volio bih da sad završimo tu priču za sva vremena. Svi smo ovdje svojom željom i voljom. Meni je apsurdno da se ljudi u 2024. godini dijele na jednu stranu, drugu stranu. Svi smo tu da doprinesemo boljitku ove reprezentacije i države bez obzira odakle dolazimo i na vjeroispovijest. Konačno trebaju prestati podjele. Dat ću primjer Jablanice i svega što se nažalost desilo, tih dana niko ne pita ko je, šta je, odakle je ko. Nisam bio ratne priče i prošlosti niti sam vezan za to, ali malo mi smeta što se to ispituje ko je stavio ruku na srce, da li je Hrvat, da li je Bošnjak ili katolik, pravoslavac, nebitno. Svi smo tu s jednim ciljem, istom voljom, željom i ljubavlju kako bi došli do nivoa do kojeg želimo.''

Podsjećamo, utakmica BiH - Mađarska igra se u ponedjeljak od 20:45 na stadionu Bilino polje.