Najučinkovitija taktika protiv smrdibuba je spriječiti njihov ulazak u dom, ali to je često “nemoguća misija” i mnogi se pitaju kako ih je najlakše izbaciti iz kuće.

Evo zašto nikako ne biste trebali usisati ovog insekta
Foto: Pixabay | Borba sa smrdibubama

Među savjetima kako se riješiti smrdibuba iz kuće redovno se nalazi i onaj da je pokupite usisavačem te onda samo ispraznite vrećicu izvan kuće, ali nije to baš tako uspješno kako zvuči.

Smrdibuba je ušla u svoju sezonu te se može naći u svim dijelovima domova. Nekoliko je faktora koji jako privlače ove insekte da uđu u kuće, piše 24.sata.

Ljubitelji su voća, pa ako ste skloni držati voće u zdjelama na stolu, rizikujete pojavu smrdibuba. Osim voća, vole i biljke te latice cvijeća, a u domove ulaze i zato jer im je u zatvorenom toplije nego napolju

Najučinkovitija taktika protiv smrdibuba je spriječiti njihov ulazak u kuće, ali to je često “nemoguća misija” i mnogi se pitaju kako ih je najlakše izbaciti.

Jedan savjet koji se često spominje je da smrdibube usisate usisavačem te ih onda samo izbacite izvan kuće.

Zvuči vrlo praktično jer tako možete brzo pokupiti veću količinu ovih neugodnih buba i riješiti ih se odjednom. Naravno, trebalo bi ih se riješiti čim ste gotovi jer može preživjeti u usisavaču i pobjeći iz njega ako ih ostavite unutra.

Ipak, ako ih se odlučite riješiti na taj način morate biti spremni na malo smrada. 

Kada se osjećaju ugrožene, ove bube ispuštaju smrad, a vrlo je vjerovatno da će tako reagovati i kada ih usisate. Kako usisavači i izbacuju zrak dok usisavaju, tako ćete taj smrad raširiti po cijeloj kući dok usisavate, a to sasvim poništava ono što ste htjeli postići.

Iako najduže traje, najbolja taktika je ipak ‘ručno uklanjanje’. Ako ih želite ukloniti iz prostora nemojte ih dirati golim rukama već se zaštitite jednokratnim rukavicama. Također, nastojte ih ni stiskati i ne dodirivati previše, kako ne bi ispustili miris, kojeg se teško riješiti satima, pa je najbolji način da ih izbacite iz stana da ih podignete na list papira i izbacite kroz prozor.