Foto: Tuzlanski.ba

Ovaj desert je nešto najukusnije što možete spremiti u kratkom vremenu.

Napomena, recept za kremu od limuna je ispod.

Sastojci:

- 2 limuna

- 4 žašike bijelog ruma (po želji)

- 100 g šećera u prahu

- 250 g piškota

- 250 g mascarponea

- 5 kašika kreme od limuna

- 2 velika jajeta

- 150 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Naribajte koricu oba limuna pa iscijedite sok.

Pomiješajte sok limuna s rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane.

Dublju četvrtastu posudu (oko 25 x 25 cm) obložite papirom za pečenje. Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Izmiksajte i slatko vrhnje.

Potom mikserom izradite mascarpone, preostali šećer, kremu od limuna, dva žumanjka i koricu limuna.

U smjesu s mascarponeom najprije umiješajte izmiksano vrhnje, a potom i bjelanjke. Poslužite se drvenom kašikom ili špatulom.

Umočite piškote u pripremljenu mješavinu ruma, limunova soka i šećera. Posložite dio po dnu posude pa premažite polovicom pripremljene kreme.

Nastavite sa slojem natopljenih piškota i završite kremom. Zagladite kremu nožem, prekrijte folijom i stavite u frižider na barem četiri sata.

Evo kako napraviti kremu od limuna:

Sastojci:

- 2 žumanjka

- 2 jaja

- 200 g šećera

- prstohvat soli

- limunova korica

- 180 ml limunova soka

- 150 g maslaca

Priprema:

Žumanjke, jaja, šećer i prstohvat soli stavite u lonac te dobro izmiješajte miskerom.

Sastojcima umiješajte koricu i sok limuna, a naposljetku dodajte maslac. Smjesu zagrijte na laganoj do umjerenoj vatri neprestano miješajući. (24sata.hr)