Kantonalni sud u Zenici je odbio prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje pritvora Elmedinu Voloderu, Borisu Zeliću i Marijanu Nikoliću.

Kantonalni sud u Zenici odbio prijedlog Tužilaštva: Voloder pušten na slobodu
Foto: Arhiva

''Obavještavamo javnost da je Kantonalni sud u Zenici donio Rješenje kojim je odlučeno da za osumnjičene Marina Nikolića, Elmedina Volodera i Borisa Zelića, odbijen prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje pritvora te se isti imaju odmah pustiti na slobodu'', saopšteno je iz Kantonalnog suda. 

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su kazali da je prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen jer postoji naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da bi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Uhapšeni se terete za malverzacije u vezi s kupovinom/prodajom zemljišta na trasi izgradnje autoputa. Sumnja se da su određene osobe na taj način stekle veliku imovinsku korist.

Podsjećamo, specijalci FUP-a su prije dva dana izvršili pretrese stambenih objekata navedenih osoba na području tri kantona na devet lokacija u Sarajevu, Orašju i Žepču.

Vezani članak U toku pretresi stambenih objekata bivše uprave Autocesta FBiH, očekuje se hapšenje više osoba