Trener Spahić je u rasponu od deset dana pretrpio dva napada na njega, te je odlučio da ne nastavi svoj angažman u pomenutom Klubu.

Trener Slobode Amir Spahić pretrpio dva napada, odlučio da prekine svoj angažman
Foto: FK Sloboda | Amir Spahić

Kako su naveli iz Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH Amir Spahić pretrpio je dva napada u rasponu od deset dana zbog čega je odlučio prekinuti svoj angažman.

"Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini osuđuje psihičke i fizičke napade na trenera juniora FK Sloboda Tuzla", naveli su u saopštenju.

Trenera su kako se navodi prvo verbalno, a onda i fizički napali roditelji jednog djeteta koji žele da im dijete igra "na silu". 

"Ne mogu više ovdje raditi. Meni kao čovjeku koji je osvajao titule u omladinskom fudbalu, vodio prvu ekipu, dugogodišnjem treneru u reprezentativnim selekcijama uvijek je bilo mjerilo teren i ništa drugo", dodao je Spahić.

Iz Sindikata pozivaju tuzlanskog premijerligaša da učini sve potrebno, kako bi zaštili svog radnika prilikom obavljanja radnih zadataka i poduzme sve zakonom propisane mjere protiv počilaca.

"Predstavnici naše organizacije su u razgovoru sa Spahićem izrazili spremnost da pruže svu potrebnu pravu i drugu podršku", dodali su.

Imajući u vidu da su razni pristici i napadi na trenere u omladinskim selekcijama postali učestaliji, pozivaju trenere da im se blagovremeno obrate, kako bi poduzeli sve aktivnosti vezano za njihovu sigurnost.