Recept dana: Brza i lagana večera za vruće dane...
Foto: Tuzlanski.ba

Kako bi boravak u kuhinji bio što kraći, a na vašem se tanjiru našlo nešto ukusno, lagano i zdravo, predlažemo vam tjesteninu u laganom umaku sa feta sirom za večeru...

Sastojci:

- 2 paprike
- 1 konzerva oljuštenog cijelog paradajza u sosu
- 2 režnja bijelog luka
- Komad feta sira
- Maslinovo ulje
- Sol
- Biber
- Bosiljak

Priprema:

1. Na malo maslinovog ulja na laganoj vatri prodinstajte sitno nasjeckani bijeli luk dok ne zamiriše.

2. Dodajte papriku izrezanu na kockice.

3. Kad paprika malo omekša dodajte usitnjeni paradajz sa sosom, posolite, pobiberite i dodajte bosiljak.

4. Krčkajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

5. Ugasite vartru te u umak dodajte feta sir koji ste usitnili.

6. Umak prelijte po tjestenini i uživajte u laganom ručku ili večeri. (Tuzlanski.ba)

vecera-tjestenina