Nakon što su objavili potragu za 62-godišnjim muškarcem iz naselja Plane, Gorska služba spašavanja Tuzla potragu je završila pronalaskom beživotnog tijela. 

Gorska služba spašavanja Tuzla pronašla beživotno tijelo u Planama
Foto: GSS Tuzla

Kako su naveli, nestali muškarac posljednji put je viđen jučer oko 15 sati, a na sebi je imao crnu jaknu, crnu trenerku i crne gumene čizme, te narandžasti kišobran. 

Nakon što su angažovali i druge raspoložive ekipe, iz službe spašavanja su javili da su na navedenom području pronašli beživotno tijelo.

''Današnja potraga na području Plane/Šićki kop okončana je pronalaskom tijela nestalog u popodnevnim satima. Porodici izražavamo iskreno saučešće'', navedeno je.

''Nakon što je tijelo Z.Đ uz pomoć pripadnika GSS locirano u jezeru PK Šićki brod, oko 16 sati i 30 minuta uz intervenciju Ronilačkog tima i Tima za brze intervencije Jedinice za specijalnu podršku Uprave policije MUP TK-a isto je izvučeno iz jezera. Smrt Z.Đ. konstatovao je ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla. O događaju je upoznat dežurni tužilac KTTK-a, po čijem nalogu je izvršen uviđaj, a tijelo stradalog nakon identifikacije, takođe prema uputama tužioca, prevezeno je u Komemorativni centar Tuzla, radi vršenja obdukcije'', saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.