Za vikend pripremite ove slasne zobene pahuljice s dodacima i uživajte tokom cijele radne sedmice u odličnom zdravom doručku.
Sastojci:
2 kašike maslaca
1 jaje
700 ml mlijeka
3-4 kašike smeđeg šećera
2 kašičice ekstrakta vanilije
1 kašičica cimeta
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
180 g zobenih pahuljica.
Priprema:
Pripremite dublju posudu za pečenje i premažite je maslacem, prenosi Avaz.
Pomiješajte zobene pahuljice, jaje, mlijeko, šećer, vaniliju, prašak za pecivo i so u velikoj zdjeli, prebacite u posudu za pečenje, prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider preko noći.
Zagrijte pećnicu na 170 stepeni, promiješajte smjesu i stavite peći. Izvadite nakon 40-45 minuta.
Smjesi možete dodati i suho voće, oraščiće ili komadiće tamne čokolade.