Tiktok trendovi su zasigurno naveli svaku osobu barem jedanput da isproba neki recept koji postane trend. 

Krastavac salata postala opsesija na Tiktoku: Evo kako se sprema
Foto: TikTok | Krastavac salata

Posljednjih dana se na Tiktoku viralno prikazuje salata od krastavaca. Da li je vrijedna pažnje koja je poklonjena ili ne, najbolje da prosudite sami i isprobate ovu salatu. 

Kako navode mediji supermarketi u Islandu ostali su bez krastavaca čija je potražnja naglo skočila nakon novog trenda. Također, krastavci se posljednjih godina više konzumiraju u jelima nego što je to bilo ranije. 

Mnogi poznati influenceri već su isprobali ovu salatu, te je većina njih ostala oduševljena jer sa malo truda i malo sastojaka može se dobiti kako navode odlična osvježavajuća i ukusna salata. 

Svaki put se salata sprema na isti način, a od sastojaka su potrebni krastavac, susam, maslinovo ulje, grčki jogurt ili pavlaka te čili. U zavisnosti ko šta voli, može da eksperimentiše i dodaje još neke sastojke. 

Priprema je jako jednostavna te je samo potrebno isjeći krastavac na kolutiće i dodati mu sve ove sastojke. Dobro protresti i izmućkati u zdjelici i spremna je za konzumiranje.

@logagm

The iconic salmon cream cheese bagel cucumber salad hehe

♬ original sound - Logan

@taylorlynnlankau This has been my go to snack for a few years now 🥒 i add it to my poke bowls too and its a chefs kiss🤌🏽 #asaincucumbersalad #cucumbersalad #foodtok #sogood #viral #fypage #momtok #easyrecipe ♬ original sound - Taylor Lynn 🍒

Veliki broj ljudi nije odolio trendu, te se upustio u isprobavanje novog recepta. Ukoliko ste ljubitelji krastavaca, spremite svoju verziju salate i provjerite da li je zaista tako ukusna.