Ako volite jesti jaja za doručak, ovaj recept će vas oduševiti. Brz je i jednostavan, pa vam neće trebati više od nekoliko minuta za pripremu.
Nudimo vam zanimljivu varijantu onoga što već jedete za doručak, a sve namirnice vjerovatno imate u hladnjaku. Ne sumnjamo da će oduševiti sve ukućane, osobito djecu. Recept je brz i jednostavan pa vam neće trebati više od nekoliko minuta za pripremu.
Sastojci:
Četiri kriške hljeba ili tosta, troje jaja, prasa, povrće po želji (paprika, paradajz ili gljive), 10 dag sira, pureće šunke ili suhog mesa.
Priprema:
Pažljivo nožem izrežite sredinu hljeba ili tosta i sačuvajte je sa strane. Uzmite veliku posudu i u njoj izmiješajte jaja, nasjeckanu prasu, povrće i šunku te dodajte začine po želji (so, biber). Potom zagrijte tavu, dodajte ulje i posložite hljeb na tavu.
U rupe u hljebu ulijte smjesu. Pričekajte minutu i rupe prekrijte sredinom hljeba. Okrenite na drugu stranu da se zapeče i posipajte sirom. I to je to, dobar apetit! (index.hr)