Bez obzira na to kakvo mišljenje imamo o Teslinom Cybertrucku, jedno je sigurno - ovaj električni pick-up postao je trajni izvor inspiracije za mnoge zaljubljenike u automobile i kompanije koje imaju svoje vizije kako unaprijediti ovo vozilo.

Tuning za ekstremne uslove: Izdržat će napade jurišnim oružjem, mine, nestanak struje
Foto: Archimedes Defense | Cybertruck

Jedan od prvih pokušaja tuninga Cybertrucka dolazi iz Amerike, gdje su kompanije Archimedes Defense i Unplugged Performance, specijalizovana za Tesline modele, udružile snage kako bi stvorile nešto jedinstveno.

Njihova nadogradnja nazvana Sting, dizajnirana je za rad u područjima bez infrastrukture. Zahvaljujući Starlink tehnologiji, vozilo je stalno povezano s internetom, čak i u najizoliranijim dijelovima svijeta.

Također, ugrađen je agregat koji koristi više vrsta goriva i može puniti bateriju do 125 kW. Kupcima je na raspolaganju i off-road paket, a u planu je i dodavanje amfibijskog paketa.

Unutrašnjost vozila može biti dodatno oklopljena, s tri nivoa zaštite na izboru. Uz dodatne čelične i keramičke ploče, ovaj model je osposobljen da izdrži napade automatskim puškama i pješačkim minama. Ipak, cijena ovog unikatnog proizvoda ostaje nepoznata.

Elon Musk je ranije tvrdio da je Cybertruck otporan na metke, ali očigledno je da su tuneri smatrali kako dodatna zaštita neće škoditi.