Volkswagen je u Kini predstavio novi Passat Pro, limuzinsku verziju popularnog modela koja se značajno razlikuje od evropske verzije Passata dostupne isključivo kao karavan.

Predstavljen je Volkswagen Passat limuzina: Hoće li biti dostupan na tržištu u regionu?
Foto: HAK revija | Volkswagen Passat limuzina

Passat Pro je opremljen naprednim 2,0-litrenim TSI benzinskim motorom s turbopunjačem, koji razvija impresivnih 220 konjskih snaga (KS) i 350 Nm okretnog momenta.

Ovaj motor dolazi u kombinaciji sa sedmostepenim automatskim mjenjačem, što osigurava izvanredne performanse i glatku vožnju.

Pored ovog snažnog pogonskog agregata, Passat Pro će biti dostupan i u verziji s osnovnim 1,5-litrenim TSI motorom, koji razvija 160 KS. Ova varijanta nudi nešto umjerenije performanse, ali zadržava sve prednosti moderne tehnologije i udobnosti koja je karakteristična za ovaj model.

Unutrašnjost Passat Pro modela odlikuje se vrhunskim materijalima, naprednom digitalizacijom i udobnošću koja se rijetko viđa u ovoj klasi vozila. Novi ekran za suvozača, električno podesiva sjedala sa dodatnom pjenom i funkcijama ventilacije, grijanja i masaže, čine vožnju u ovom vozilu izuzetno ugodnom i luksuznom.

Passat Pro jasno pokazuje da Volkswagen ozbiljno pristupa kineskom tržištu, nudeći vozila koja su prilagođena potrebama i očekivanjima lokalnih kupaca. Svojim premium karakteristikama i visokim standardima, ovaj model bi mogao postati pravi hit na tamošnjem tržištu, dok će region, prema procjenama, još dugo sačekati ovakvo vozilo u ponudi.