Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, i naredne sezone nosit će dres Real Madrida.

Džanan Musa: Odbio sam ponude iz NBA, ne znam kakva ponuda mora doći da odem iz Reala
Foto: Screenshot | Džanan Musa

Zmaj je pred početak nove sezone promijenio i broj na dresu, pa će ispod svog imena nositi broj 13, njegov sretni broj koji nosi u reprezentaciji BiH, a koji je naslijedio od Sergia Rodrigueza (otišao u penziju).
 
Musa je o podcastu Sportkast govorio o mnogim temama, dotakao se poraza u finalu Eurolige, a govorio je i mogućem povratku u NBA.

"Bile su već neke ponude iz NBA koje sam odbio zbog Real Madrida. Ne znam kakva ponuda mora doći da bih ja otišao iz Reala. Stvarno mi je lijepo tu, kraljevski klub, po meni jedna od najboljih organizacija na svijetu. Naravno, vrata NBA nisam nikada zatvorio, ali sada da bih išao pod svaku cijenu, ne bih. Jer mi je lijepo tu, moja porodica uživa, jako sam sretan, poštovani smo, borimo se za titule svake godine...
 
Ja sam u životu inače pobjednik, bilo šta da igram, playstation, karte, ispred zgrade..., uvijek volim da pobijedim. Ako ne pobijedim u kartama, ja ne pričam s tobom bar dan. I kada smo se spojili Real i ja, sve te titule, historija koju Real ima, jednostavno smo kliknuli odmah. Šta će se desiti u budućnosti, niko ne zna", kazao je Musa.

Cijeli podcast pogledajte OVDJE.