Foto: Tuzlanski.ba

Prije korona virusa Nonna Nerina iz predgrađa Rima držala je kurseve izrade domaće tjestenine turistima koji su iz Italije kući htjeli ponijeti nova znanja i neizbrisive uspomene.

Kako bi nastavila činiti ono što zna najbolje, Nerina je nastavila kuhati, a nove učenike za svoje radionice pronalazi na internetu. Svoje porodične recepte prenosi na predavanjima koja se odvijaju uživo, a njezini fettuccini i cannelloni obilaze svijet okusima i mirisima.

Bakinoj popularnosti pridonose i objave iz stranih medija zahvaljujući kojima sve više zaljubljenika u italijansku kuhinju traži svoje mjesto na njezinim radionicama koje se mogu pratiti tokom subote i nedjelje, a traju dva sata. Prije tečaja svaki polaznik dobijaa popis namirnica za kupovinu, a kako kaže Nerina, većinu sastojaka imamo kod kuće.

Pri tome joj pomaže praunuka Chiara, koja također neumorno prenosi bakino znanje na vlastitim online radionicama srijedom, četvrtkom i petkom. Satovi se naplaćuju, a mjesta koja su ograničena rezervisana su sedmicama unaprijed. (punkufer.hr)