Ukupan broj pratilaca poznatog fudbalera Ronalda na Instagramu, Facebooku, X, YouTubeu i kineskim platformama Weibo i Kuaishou premašio je granicu od milijardu.

Cristiano Ronaldo premašio milijardu pratitelja na društvenam mrežama
Foto: Cristiano Ronaldo | Instagram | Oborio rekorde

Cristiano Ronaldo ima ukupno milijardu pratitelja na svojim različitim računima na društvenim mrežama - što ga čini prvom osobom koja je dosegla tu zapanjujuću brojku.

Broj se izračunava kombinacijom njegovog ukupnog broja pratitelja na Instagramu, Facebooku, Twitteru, YouTubeu i kineskim društvenim mrežama Weibo i Kuaishou, piše BBC. 

To nije jednako milijardu pojedinačnih pratitelja, jer ga mnogi ljudi prate na više platformi, a ne treba zanemariti ni lažne račune. Uprkos tome, stručnjak za društvene medije Paolo Pescatore iz PP Foresighta opisao je to kao "zapanjujući broj" koji privlači medije i sponzore, prenosi Tuzlanski.ba. 

Pokazao je "moć da se dopre do nove, mlađe publike zahvaljujući tehnologiji".

Smatra se da je fudbalska zvijezda dosegla ovoliki broj pratilaca nakon što je prošlog mjeseca objavio svoju odluku da se pridruži YouTube platformi. Ronaldov kanal na YouTube-u premašio je 50 miliona pretplatnika u roku od sedam dana.

Na listi je Ronaldo također ispred nekih od najvećih imena u svijetu zabave, uključujući pjevače Justina Biebera, Taylor Swift i Selenu Gomez.

Argentinska zvijezda Lionel Messi, kojeg na terenu često porede sa Ronaldom, ima ukupno 623 miliona pratilaca, poznata pjevačica Selana Gomez 690 miliona pratilaca, Justin Bieber ima 607 miliona, a Taylor Swift 574 miliona pratilaca.