Foto: Tuzlanski.ba

Nicka mnogi nazivaju čudom od čovjeka. U cijelom je svijetu poznat kao čovjek koji donosi poruku nade.

Imao je teško djetinjstvo, borio s slabim samopouzdanjem, vršnjačkim zlostavljanjem, depresijom i usamljenošću. Tada se pitao zašto je drugačiji, pokušao suicid, ali je na kraju ipak uspio naći svrhu svog života i postao inspiracija mnogima.

Danas je on promjena koja je ljudima potrebna i sretan je što upravo on može biti to čudo. Ovaj australijski motivacijski govornik, svojim primjerom pokazuje kako nemoguće postaje moguće. Iako je rođen bez ruku i nogu kao posljedica rijetkog oboljenja, uspio je postići mnoge stvari o kojima je sanjao. Proputovao je mnoge zemlje, održao stotine predavanja, završio fakultet, napisao dvije knjige, oženio se i postao otac.

U svojim se govorima obraća ljudima svih uzrasta, profesija i društvenih slojeva, sa željom da unese promjenu u živote ljudi, ali najviše voli govoriti mladima i to o nadi i vjeri koju svaki čovjek može imati, bez obzira na okolnosti u kojima se trenutno nalazi.

Osnovna poruka kojom se obraća slušateljima je: „Ja volim život i sretan sam! Ako vam Bog ne da čudo, onda vi budite čudo“.

Njegovu emotivnu priču o tome što ga je izdiglo iz ponora i učinilo jednim od najsnažnijih motivacijskih govornika na svijetu, pogledajte u nedjelju 17. januara u 21.00 na TLC-ju.