jemačka je trenutno prvoplasirana u grupi sa sedam bodova, slijede Nizozemska i Mađarska sa pet odnosno dva boda, dok je selekcija BiH na četvrtoj poziciji s jednim osvojenim bodom.

Nagelsmann nakon pobjede u Zenici: BiH je dobra u odbrani, zadovoljan sam rezultatom
Foto: Anadolija | Julian Nagelsmann

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Julian Nagelsmann izjavio je večeras u Zenici kako je znao da je selekcija Bosne i Hercegovina dobra u odbrani, te da je u suštini zadovoljan s rezultatom 2:1 kojim su slavili.

"U suštini sam zadovoljan sa rezultatom. Trebalo nam je malo više vremena da uđemo u igru. Poslije pauze Bosna je više rizikovala, za dalje nam je najbitnije da su nam većina igrača na raspolaganju za naredne utakmice", kazao je Nagelsmann.

Odgovarajući na pitanje o usporedbi selekcija BiH i Mađarske jer je Njemačka igrala protiv obje ekipe Nagelsmann je kazao da je tu neutralan, ali da svima želi sreću.

"Ekipa koja zasluži treba ići dalje, odnosno ostati u A Ligi nacija", rekao je Nagelsmann.

Deniz Undav je njemački reprezentativac koji je večeras odigrao ponajbolje u redovima gostiju postigavši dva gola, a Nagelsmann je rekao da se radi o igraču koji je veoma inteligentan i pozitivan na terenu i van njega.

Govoreći o reprezentaciji Bosne i Hercegovine Nagelsmann je rekao da je znao da se radi o dobroj ekipi kada je u pitanju odbrana, "ali morate u vidu da smo imali dosta šansi i da su nam tri gola poništena".

Fudbalska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici poražena od Njemačke rezultatom 1:2 u susretu trećeg kola grupe “3“ elitne divizije “A“ UEFA Lige nacija.

U drugom susretu grupe "3" Nizozemska i Mađarska su remizirale rezultatom 1:1. Njemačka je trenutno prvoplasirana u grupi sa sedam bodova, slijede Nizozemska i Mađarska sa pet odnosno dva boda, dok je selekcija BiH na četvrtoj poziciji s jednim osvojenim bodom.