BiH i Njemačka u Zenici na Stadionu Bilino polje igraju duel trećeg kola grupe A3 Lige Nacija. Njemačka je slavila rezultatom 2:1.

Sergej Barbarez: Osnova naše igre je borba, karakter i moral
Foto: BHRT | Screenshot

Večerašnji meč je bio i trenerski debi selektora Sergeja Barbareza na domaćem terenu koji je nakon susreta dao i svoje viđenje meča:

"Osjećaji idu u oba pravca. Neke jednostavne greške smo napravili, pogotovo kod prvog gola. Jednostavno protiv ovakvih ekipa izgubite osjećaj za prostor. Nakon 0:1 imali smo veliku šansu preko Demirovića. Možda je to bio dobar znak da završimo poluvrijeme. Nažalost, primili smo još jedan gol.

Nije bilo jednostavno u svlačionici. Najbitnije je bilo ostati hladne glave. Drugo poluvrijeme je bilo borbeno. Zalagali su se igrači i dali zadnji atom snage. Zadovoljan sam s time."

O Burniću na lijevom beku?

"Dugo nije igrao na toj poziciji. Momak ima kvalitet, hrabrost i ulazi u duele. Bilo mu je nezgodno jer su Kolašinac i Dženis igrali protiv njihova tri igrača. U sredini smo imali problem. Nismo na vrijeme izlazili na igrače. U nastavku smo bili bolji. Drugo poluvrijeme je dobra stvar."

Vezani članak Edin Džeko: Za mnoge igrače ovo je bila najveća utakmica u njihovim karijerama

Izmjene u nastavku. Tahirović?

“Tahirović je nešto posebno. Ima 21 godinu i igrao je na visokom nivou. Vjerujemo da će biti jedan od naših najboljih igrača u budućnosti. Rekao sam da stojim iza njega. Isto tako je sa Harisom Tabakovićem. Ne puštamo tako lako igrače. Vjerujte mi, momci će biti sve bolji.”

Publika prepoznala borbenost?

"Osnova naše igre je borba, karakter i moral. Protiv ovakvih protivnika se lako nađete u minusu. Taj moral, morate vjerovati u sebe. Zato je bilo važno drugo poluvrijeme. Vidimo da vezni red kaska što se tiče snage. Ipak, uvijek bude dobro sa zamjenama. Momci prihvataju svaku ulogu. To je pravi put."

Slijedi meč sa Mađarskom?

"Mađari su kvalitetni. Imali smo problema s njima, ali nismo izgubili na samopouzdanju. Ova utakmica će nam pomoći. Vjerujemo u momke. Zadovoljan sam kako igraju i kako se bore."

BiH naredni susret igra 14. oktobra u Zenici protiv Mađarske.