Njemački RTL snimio je svlačionice na Bilinom polju i uslove kroz koje prolaze igrači. Međutim, iz zeničkog Čelika vrlo brzo stigao je odgovor sročen u tri riječi.

Iz Čelika odogovorili RTL-u na podsmijavanje svlačionica Bilinog Polja, poruka stala u tri riječi
Foto: Arhiva | Bilino Polje

Njemačka televizijska kuća RTL jučer je emitirala prilog u kojem su izrazili iznenađenje kada su vidjeli stanje unutrašnjosti stadiona Bilino Polje.

Na svom zvaničnom TikTok nalogu, RTL Sport je podijelio videosnimak svlačionica koje će koristiti njemačka reprezentacija tokom Lige nacija, uz prateći opis: "Ovako izgledaju svlačionice za tim Njemačke u Ligi nacija."

Vezani članak Njemački medij snimio unutrašnjost Bilinog polja, šokirali se stanjem koje su zatekli

Reakcije prate emotikoni koji jasno pokazuju šok i zabrinutost, što sugerira da su Nijemci razočarani uslovima na stadionu u Zenici, a očito su očekivali infrastrukturu koja je bliža standardima evropskih stadiona.

Danas je stigao odgovor iz zeničkog kluba Čelik, koji je kratkom, ali jasnom porukom reagovao na kritike: "Nama je najljepši", poručili su iz kluba koji koristi stadion Bilino Polje od njegovog otvorenja 1972. godine.

Utakmica između BiH i Njemačke odigrat će se večeras s početkom u 20:45 sati na Bilinom Polju, a prijenos uživo osiguran je na kanalu BHT1.