Reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su večeras od Njemačke u meču 3. kola nove sezone Lige nacija, a Elf je na Bilinom Polju slavio rezultatom 2:1.

Edin Džeko: Za mnoge igrače ovo je bila najveća utakmica u njihovim karijerama
Foto: BHRT | Screenshot

Večerašnji meč je bio i trenerski debi selektora Sergeja Barbareza na domaćem terenu.

Svoje viđenje susreta dao je i kapiten Edin Džeko:

"Sigurno da je bilo stvari koje nisu bile dobre pogotovo prva dva gola koja smo primili. Koliko god da kažemo da je Njemačka jaka, isto tako moramo priznati da i mi moramo bolje u nekim situacijama. Sigurno da je da je ovo velika Utakmica bila za dosta naših igrača možda i najveća u u njihovim u njihovim mladim karijerama. Mislim da su momci pokazali da su budućnost reprezentacije i da na ovom treba graditi neku neku budućnost", navodi Džeko te dodaje: 

Vezani članak Požrtvovani Zmajevi poraženi na Bilinom polju od Njemačke

"Bio sam i ja nekad mlad evo Bole (Elvir Bolić) isto tako zna nekad se odsjeku noge, jednostavno koliko god ti želio tijelo neda. Iako Ima grešaka tu je selektor, tu je stručni štab da da maksimalno poradimo na tome da se da se isprave te greške da se ne bi dešavale u budućnosti. Trebal biti realan Njemačka je level malo veći od nas ali sa Mađarskom nema alibija, sigurno da mora to da bude još puno bolje. Mislim da smo na dobrom putu sa novim stručnim štabom koji koji je unio dosta novih pozitivnih stvari, mi smo tu da to slijedimo i evo ja vjerujem da će rezultati doći", zaključuje kapiten Edin Džeko.

Vezani članak ANKETA: Koji Zmaj je pružio najbolju partiju u susretu protiv Njemačke

Podsjećamo, naredni meč BiH igra u ponedjeljak protiv Mađarske, koja će nam gostovati na Bilinom Polju. Isti dan će Njemačka dočekati Nizozemsku.

Vezani članak Sergej Barbarez: Osnova naše igre je borba, karakter i moral