Bh. navijači nerijetko privlače pažnju, pa tako nisu prošli nezapaženi ni tokom susreta Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Njemački medij o bh. navijačima koji utakmicu gledaju bez ulaznica
Foto: Bild | Izvijestio Bild

Njemački Bild je u toku utakmice Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Njemačke objavio zanimljivu fotografiju bh. navijača i njihovog načina praćenja ovog važnog susreta.

Na fotografiji se vide bosanskohercegovački navijači koji pažljivo prate utakmicu, ali ne sa tribina, nego izvan stadiona, sa balkona svojih zgrada. 

''U mini stadion Bilino polje stalo je samo 15.600 ljudi. Ali navijači koji nemaju kartu ipak gledaju utakmicu'', napisao je Bild. 

Das Nations-League-Spiel der DFB-Elf in Zenica gegen Bosnien-Herzegowina sehen rund 13.000 Zuschauer im Stadion. Ins...

Posted by BILD Sport on Friday, October 11, 2024

Ova skupina navijača zasigurno ima dobar pogled, piše u komentarima ispod objavljenog teksta Bilda.

No, ovim ove simpatične situacije, važno je podsjetiti i da su hiljade navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, predvođene grupom "BH Fanaticos" večeras odali počast žrtvama katastrofalnih poplava u BiH, pruživši podršku građanima koji se ovih dana bore s posljedicama katastrofe.

Vezani članak Navijači BiH posebnom koreografijom pružili podršku žrtvama poplava

Navijači su u 39. minuti susreta trećeg kola grupe “3“ elitne divizije “A“ UEFA Lige nacija između selekcija Bosne i Hercegovine i Njemačke na zeničkom stadionu "Bilino polje" podigli transparente s pozivom na prikupljanje pomoći za žrtve katastrofalnih poplava i klizišta u bh. gradovima Jablanici, Fojnici, Konjicu i Kiseljaku.