Na tribinama stadiona su najprije upaljena svjetla na mobilnim telefonima, a onda su svi prisutni, ali i gledaoci pored malih ekrana pozvani da pozovu humanitarni broj 17039.

Navijači BiH posebnom koreografijom pružili podršku žrtvama poplava
Foto: Anadolu Agency | Odali počast žrtvama poplava

Hiljade navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, predvođene grupom "BH Fanaticos" odali su večeras na zeničkom stadionu "Bilino polje" počast žrtvama katastrofalnih poplava u BiH, pruživši podršku građanima koji se ovih dana bore s posljedicama katastrofe.

Navijači su u 39. minuti susreta trećeg kola grupe “3“ elitne divizije “A“ UEFA Lige nacija između selekcija Bosne i Hercegovine i Njemačke na zeničkom stadionu "Bilino polje" podigli transparente s pozivom na prikupljanje pomoći za žrtve katastrofalnih poplava i klizišta u bh. gradovima Jablanici, Fojnici, Konjicu i Kiseljaku.

Na tribinama su najprije upaljena svjetla na mobilnim telefonima, a onda su svi prisutni ali i gledaoci pored malih ekrana pozvani da pozovu humanitarni broj 17039.

Humanitarna organizacija "Pomozi.ba" organizovala je prikupljanje pomoći postavivši kutije na tribine stadiona uz poziv na doniranje putem humanitarnog broja 17039.

Najmanje 23 osobe poginule su poplavama i klizištima koji su pogodili dijelove Bosne i Hercegovione nakon jakog nevremena praćenog kišom krajem prošle sedmice. Od tog broja, 20 ljudi smrtno je stradalo u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a troje u općini Fojnica. Još uvijek se traga za pet osoba.