Voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić promovisao knjigu "I ja sam iz Srebrenice"
Foto: Tuzlanski.ba

Poznati voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić u Potočarima je sinoć promovisao svoju prvu knjigu "I ja sam iz Srebrenice".

fikrethodzicsrebrenicaU toj knjizi opisao je golgotu Srebrenice, otvorio dušu i pokazao bol koju je preživio. Ispričao je kako je bilo odrastati bez oca, čije posmrtne ostatke do današnjeg dana nije našao. Fikret je imao samo 11 godina kada je u Srebrenici počinjen najveći zločin od Drugog svjetskog rata.

S majkom i tada desetomjesečnim bratom uspio je pobjeći iz Srebrenice, a za njima je u Potočarima ostao otac, čiji posmrtni ostaci ni do danas nisu pronađeni. Odrastajući bez oca brže je sazrio i bio je podrška majci koja se borila da njega i njegovog brata izvede na pravi put, ne samo da ih obrazuje nego i da im pokaže kako da budu čestiti i pošteni ljudi. U tome je i uspjela.

Fikret je mladić iz Srebrenice, koji ostvario je svoj san. Zahvalan je ocu, ali i majci i s razlogom je ponosan na sebe. Oni koji budu pročitali njegovu knjigu moći će upoznati njega, ali i njegovu borbu. Želja mu je da njegova knjiga bude podstrek mladima da se bore i da ne pomisle na kraj kad naiđu na poteškoće, već da to bude razlog da se još više bore. Na kraju promocije, čiji su direktan prijenos svi oni koji nisu bili u prilici da prisustvuju, mogli gledati u programu Hayat TV-a, Fikret je pozvao sve mlade iz Srebrenice da i njega pozovu naredne godine u Potočare, na promociju njihovih knjiga.

Promocija knjige "I ja sam iz Srebrenice" bit će održana u Sarajevu 27. jula. Knjigu možete kupiti u prostorijama Wog centra (Vogošća) po cijeni 12 KM. U narednih nekoliko dana knjiga će se pronaći i na drugim prodajnim mjestima. (Mersiha Halilović, Hayat TV)