Okvir za lažan portret Jasmina Imamovića (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Torpedo Hamburger je studijski projekat Tarika Demirovića i Jasmina Imamovića, muzičara iz Tuzle i Gračanice, čiji je cilj saradnja sa gostujućim muzičarima i ostalim kreativcima koji bi na bilo koji način doprinijeli ovom projektu.

okvir-coverDo sada su objavili četiri singla na kojima je ostvarena saradnja sa preko deset vrhunskih tuzlanskih muzičara, lokalnim producentima i vizualnim umjetnicima.

Početak djelovanja ovog projekta veže se za tuzlanski punk/rock bend "Porn Pop" u kojem su Tarik i Jasmin činili ritam sekciju a prestankom djelovanja pomenutog benda, početkom 2012.godine, odlučili su se za snimanje muzike drugačijeg žanra.

Prva dva singla rezultat su saradnje sa producentom Nedmom Hadžićem (CJ) u studiju Pirana i studiju OAC Tuzla, dok je saradnja na posljednja dva singla nastavljena sa Draženom Mulaosmanovićem u studiju Pogon.

Nakon singla "Isijavanje" , objavljenog u mjesecu martu ove godine, Torpedo Hamburger vam predstavlja novi, unplugged eksperiment, "Okvir za lažan portret" za koji tekst, muziku i aranžman potpisuje Jasmin Imamović.

Planovi studijskog projekta Torpedo Hamburger su snimanje do kraja godine još dva singla sa gostujućim muzičarima, te objaviti album na internetu, kao zbirku singlova 2012-2013.godine.