Foto: Tuzlanski.ba

Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, rodila je dječaka

kate-williamUjedinjeno Kraljevstvo dobilo je novog nasljednika. Princ William i vojvotkinja od Cambridgea dobili su dijete. Kate Middleton rodila je oko 17.24 sati po našem vremenu dječaka. Mališan je težak 3,79 kilograma, a porodu je bio prisutan i princ William što je prvi puta u istoriji kraljevske obitelji da je otac nazočio rođenju djeteta.

Kraljica i cijela kraljevska obitelj presretni su rođenjem nasljednika. Kate Middleton je dobro, kao i dijete te se odmaraju, saopšteno je iz kraljevske palače.

Presretan sam zbog Vojvode i Vojvotkinje što im je rođen sin. Cijela država će slaviti. Bit će divni roditelji – rekao je britanski premijer David Cameron.

Jako sam ponosan i sretan što sam posato djed po prvi puta. Ovo je nevjerojatan trenutak za Williama i Catherine – kazao je princ Charles, Williamov otac.

Britanci su s velikim zanimanjem iščekivali hoće li dobiti budućeg kralja ili kraljicu, ali i te kako ih je zanimalo i hoće li se budući vladar roditi u horoskopskom znaku Raka ili Lava.

kate-middletonNaime, astrolozi su rekli da će, rodi li se jučer do 16.54 sati biti osjećajni Rak, poput svoga oca i pokojne bake Diane, a rodi li se poslije, borbeni Lav, kojem pripada i njegova prateta princeza Margaret.

Cijela zemlja priželjkivala je Lava jer su oni rođeni da budu kraljevi. Smatraju da će pripadnik ovog ekstrovertiranog, samouvjerenog, velikodušnog i odanog znaka koji voli biti u središtu pozornosti više uživati u životu pod povećalom javnosti od tihog i povučenog Raka.

Vijesti o dolasku kraljevske bebe najviše su razveselile kladioničare, nakon što su hiljade ljudi jutros požurile da se klade na sve što ima veze s djetetom - od tačnog vremena rođenja, težine, spola i boje očiju.

Kladionice uzimaju uplate na sve živo, od horoskopskog znaka djeteta do toga hoće li William i Kate imati u naručju dijete kada budu izlazili iz bolnice, ali i koje će boje biti haljina Kateine sestre Pippe.

Ovo je prvo dijete Kate i princa Williama, koji su posljednjih sedmica skrovište potražili u porodičnoj kući Kateinih roditelja, oko 80 kilometara od Londona, jednim dijelom i zato da bi izbjegli visoke temperature u gradu.

Beba će biti treća u redu nasljednika za britansko prijestolje, i trebala bi naslijediti djeda Charlesa i oca Williama kao kralj ili kraljica Britanije i 15 drugih zemalja, uključujući Kanadu i Australiju.