Orasi prije obroka smanjuju osjećaj gladi
Foto: Tuzlanski.ba

Orašasti plodovi su pokazali veliki potencijal kod kontrole tjelesne težine.

Naučnici sa sveučilišta Loma Linda su otkrili da 4-6 polovica oraha prije obroka uspješno smanjuje glad i pomaže u manjem unosu kalorija u tijelo. Prema istraživanju na navedenom sveučilištu otkriveno je da su osobe koje su bile na dijeti s manje kalorija i više masnoća (koje su dobivale iz oraha) izgubili više tjelesne masnoće od onih koji su bili na dijeti s više ugljikohidrata i manjim udjelom masnoća.

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih tvari, što znači da pomoću njih unosimo mnogo hranjivih tvari u organizam sa smanjenim unosom kalorija.

Međutim, potrebno je znati da su orasi kalorični i lako je moguće da nesvjesno pojedete veliku količinu ovih orašastih plodova i tako u tijelo unesete više kalorija no što vam je potrebno.

Međutim ako kalorije u vašoj redovitoj prehrani (npr. šećer, kolači) zamijenite približno jednakom količinom kalorija iz oraha, to će biti pun pogodak, piše kiwi.hr.

Orasi posjeduju prirodnu sposobnost da reguliraju apetit i time ćete kasnije manje jesti, a ujedno i pružaju niz blagotvornih hranjivih tvari koje su nedvojbeno bolje i zdravije od onoga što sadrže kolači i grickalice. (Tuzlanski.ba)