Kako da vam koža ostane hidrirana tokom ljeta?
Foto: Tuzlanski.ba

Hidratacija kože ništa manje nije važna tokom ljeta, kada je koža izložena štetnim UV zračenjima, pa nerijetko primijetimo, kako je ispucala, sklona ljuštenju i izuzetno suha na dodir. Zbog visokih ljetnih temperatura, naša koža vrlo brzo postaje suha i dehidrirana, pa je usljed toga sklona crvenilu i iritacijama.

Površinski sloj kože peruta se i obnavlja, pa je zaista važno pojačati hidrataciju tijela i spolja i iznutra. Uz ovih nekoliko jednostavnih beauty savjeta, koža će vam biti hidrirana tokom cijelog ljeta, piše Lepota i zdravlje.

1. Ne zaboravite na piling

Piling je neizostavan korak u našoj beauty rutini, posebno tokom ljeta, kada je veoma važno da kožu lica i tijela detaljno očistimo od mrtvih ćelija i nečistoća. Kožu je važno detaljno pilingovati, barem 2 puta sedmično, kako bismo je očistili od nečistoća i pojačanih masnoća, koje koža ljeti luči. Nanosite piling kružnim pokretima, kako biste podstakli cirkulaciju kože i na taj način učinili da ona izgleda svježe i sjajno.

2. Bogato nahranite kožu

Nakon pilinga, neophodno je koži ponovo vratiti vlažnost i dubinski je njegovati. Bitno je da kožu nahranimo bogatom, hidratantnom kremom, ili uljem po izboru, kako bismo učinili da izgleda zdravo i sačuvali njenu elastičnost. Ukoliko ne volite da vam na koži ostane mastan film, nakon nanošenja kreme, odaberite one na bazi vode, koje se veoma lako razmazuju i upijaju u kožu. Odaberite lagane formule, koje neće zapušiti fore i stvoriti težak osjećaj na koži.

3. Ne zaboravite njegu dlanova i stopala

Tokom ljeta, veoma je važno da detaljno njegujete kožu stopala i dlanova, kao i nokte, jer na tim mjestima, koža često može da zadeblja i popuca, što stvara neprijatan i pomalo bolan osjećaj. Za tu vrstu nege odaberite kremu koja u svome sastavu sadrži keratin, koji obnavlja i zadržava vlažnost kože, ali i poboljšava kvalitet noktiju.  (Tuzlanski.ba)