Četvrti je dan Sarajevo Film Festivala. Osim filmova, pažnju su privukle i odjevne kombinacije poznatih koji su se prošetali crvenim tepihom. U fokusu su češće žene, no ne treba zanemariti ni muškarce koji su pažljivo birali svoj outfit za ovu prigodu.

Svi pričaju o ženskim odjevnim kombinacijama, a evo šta su nosili muškarci na SFF-u
Foto: Sarajevo Film Festival

O ženskim odjevnim kombinacijama se mnogo pričalo i priča, ali ni muške kreacije ove godine nisu prošle nezapaženo. 

Osim kreacija domaćih brendova, zanimljivih odijela i upečatljivih boja, muškarci su se odlučili i za jednostavne kombinacije, ali sa snažnim porukama. 

Tako su glumci Feđa Štukan i Mirvad Kurić nosili majice sa natpisima koje su privukle pažnju publike. 

Na sebi su nosili crne majice s natpisima "Neretva" i "We need Una" uz srce. Nije riječ o slučajno izabranim majicama već aktivističkoj poruci.

Naime, riječ je o pokretu u organizaciji 'Fondacije Atelje' za spas prirodnih ljepota različitih rijeka, poput Neretve i Une, a glumci su se tako priključili drugim poznatim osobama. Ovom kampanjom se želi podići svijest o "štetnim projektima" koji prijete rijekama. SFF je prema spomenutoj organizaciji odlična prilika za promociju njihove borbe. 

"Još jednom apeliramo na sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini da konačno posvete veću pažnju pitanju zaštite Neretve, čiji se sliv nalazi pod jakim energetskim napadima, kao i na vlasti u Hrvatskoj da urgentno obustave radove na maloj hidroelektrani na Vrelu Une", objavili su nedavno na društvenim mrežama.

Na ovaj način glumci su pokazali koliko je važno da na svjetskim događajima pošalju poruku o očuvanju bh. rijeka. Osim Feđe i Mirvada, majicu sa istim natpisom nosio je i glumac Goran Bogdan.

Glumac Tarik Filipović nosio je klasično crno odijelo sa leptir mašnom koje je bilo u skladu sa odjevnim kombinacijama njegove supruge i sina. Svojom pojavom odisali su klasikom i elegancijom.

U upečatljivom sakou jarko roze boje, sa leptir mašnom i brošem u obliku srca na crvenom tepihu prošetao je i Kenan Magoda, Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. 

Zanimljivo odijelo u boji brenda Dresscode nosio je i bh. Oskarovac Danis Tanović prve noći Festivala, kada je premijerno prikazan njegov film "Nakon ljeta".

Sarajevo Film Festival prilika je za mnoge poznate da iskažu svoj stil i glamur, ali su mnogi iskoristili ovaj događaj kako bi skrenuli pažnju na domaće brendove, ali i važne društvene probleme.

S obzirom na to da će Festival trajati do 23. augusta, zasigurno je da će još mnogo zanimljivih odjevnih kombinacija privući pažnju javnosti.