Osvježavajuća ledena poslastica od samo tri sastojka
Foto: Tuzlanski.ba

Ledene lizalice od nara, lubenice i javorovog sirupa idealno su osvježenje za vruće ljetne dane kojima sjemenke nara daju snažnu osobnost i lijepu teksturu. Donosimo ti zdravi recept za ovu poslasticu iz knjige "Veganski sladoled" čiji su autori Virpi Mikkonen i Tuulia Talvio.

Potrebni sastojci:

1 nar
1 kašika javorovog sirupa, po želji
1/2 lubenice, oguljene i očišćene od košpica, narezane na komade

Način pripreme: Prereži nar na pola i izvadi sjemenke. Polovicu sjemenki stavi sa strane. Drugu polovicu sjemenki miksaj u snažnom blenderu uz dodatak javorovog sirupa, po želji. Miksaj dok ne postane glatko. Dobijenu mješavinu podijeli u 6 kalupa, pa zamrzni na oko sat vremena. Dok se hlade, izmiksaj lubenicu u blenderu u glatki pire. Rasporedi mješavinu u kalupe i dodaj preostale sjemenke nara na kraju. Umetni štapiće i zamrzni na 4 do 6 sati dok se ne stisne. Uroni kalupe nakratko u vruću vodu pa izvuci sladolede. Posluži i uživaj! (zdravakrava.hr)