Ne možete odoljeti jagodama u sezoni, ali ni pojesti svu kupljenu količinu? Zamrznite slasne bobice i od njih napravite fini sladoled...
Donosimo vam prečac za pripremu kremastog deserta s jagodama koji se sastoji od samo četiri sastojka, a koji će uz dobar blender ili sjeckalicu biti gotov za pet minuta, prenosi punkufer.hr.
Sastojci za sladoled:
800 grama smrznutih jagoda
150 ml običnog jogurta
3 kašike meda
1 kašika svježe iscijeđenog soka od limuna
Priprema:
1. Stavite sve sastojke u kvalitetan blender ili sjeckalicu i pulsirajte ili miješajte oko 5 minuta, odnosno dok ne dobijete kremastu smjesu.
2. Poslužite odmah uz komadiće svježih jagoda ili smjesu stavite u zamrzivač na hlađenje.
3. Tako pripremljen sladoled u zamrzivaču može stajati i do mjesec dana, a da ne izgubi okus. Prijatno! (Tuzlanski.ba)