Odličan i jednostavan recept, odvojite malo vremena i pipremite sjajan slatkiš za sebe i svoje najdraže u nastavku vam donosimo potrebne namirnice kao i način pripreme.
Sastojci:
Za biskvit:
150 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
Naribana korica i sok od 1 limuna
150 g brašna
Pola kašikice praška za pecivo
2 kašike kokosovog brašna
Za kremu:
300 g ribizla
250 g svježeg sira
Sok od limuna
2 kašike šećera
150 g slatkog vrhnja
Priprema:
Izradite maslac sa šećerom da postane pjenast, zatim dodavajte jaja jedno po jedno zajedno s limunovom koricom i sokom. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kokos. Suhu smjesu dodajte mokroj, izmiješajte i punite kalupe muffina, u koje umetnite ukrasne košarice. Pecite 25 minuta na 180 stepeni. Pečene muffine izvadite i ohladite.
Ribiz operite, ocijedite i usitnite štapnim mikserom. Malo bobica ostavite za ukras. Kašu pomiješajte sa svježim sirom, žlicom limunova soka i šećerompa primiješajte stučeno slatko vrhnje. Slastičarskom vrećicom ukrasite hladne muffine dobivenom smjesom i ukrasite po želji.