Pomfrit iz McDonald's-a ima posebnu magiju, zlatne boje izvana, a unutra mekan odličan za poželjeti i kod kuće. 

Dodajte ova dva sastojka u pomfrit i biti će kao iz McDonald's-a
Foto: Ilustracija | Kao iz restorana

Pomfrit je savršen dodatak svakom obroku, i većina osoba ga voli pojesti čak i samog. Međutim njegov okus kada se spremi kod kuće mnogima ne može biti kao onaj iz restorana brze hrane. 

Međutim, uz dva sastojka ipak možete postići pomfrit ukusan kao iz McDonald's-a koji će dati osjećaj kao da ste ga upravo kupili. Klasičan pomfrit je odličan, uz malo dodatih začina i nekih namaza savršeno upotpuni svako jelo. Ali, kako i ostala jela tako i pomfrit sa sobom nosi tajne koje rezultiraju fantastičnim okusom. 

Prvo i važno pravilo je da ne kupujete smrznute poluproizvode. Oni su često natopljeni vodom. Stoga je najbolje da izaberete domaći krmpir očistite ga i isječete u obliku pomfrita. 

Sljedeći korak je priprema hladne vode u koju se sipa malo sirćeta nakon čega se dodaje pomfrit koji se ostavlja nekoliko minuta u vodi. Nakon toga se pomfrit dobro osuši kako u njemu ne bi ostalo neke tečnosti i vlažnosti. Krompir stavite u posudu i pospite po njemu malo kukuruznog škroba i dobro promiješajte, na taj način krompir će se bolje ispržiti i dobiti veću hrskavost i ljepšu boju. 

Nakon toga krompir pržite klasično kao i ranije i uživajte u njegovom posebnom okusu.