Bečka torta Lind, nikad ukusniji desert za prazničnu trpezu!
Foto: Tuzlanski.ba

Kombinacija keksa i savršenog čokoladnog krema je užitak za sva čula.

Sastojci:

Za koru: 400 g keksa sa kakaom, 30 ml espreso kafe, 100 g maslaca

Za krem: 400 g tamne čokolade, 450 ml slatke pavlake, 2 kašike kakaa, 50 - 100 g šećera, 10 g želatina, 100 ml vode

Za glazuru: 100 g crne čokolade, 50 ml slatke pavlake, 50 g šećera

Priprema:

Izmrvite keks i pomješajte ga sa espresom i istopljenim maslacem. Mešajte dok se ne dobijete smjesu koja može da se oblikuje, ako maslaca nema dovoljno može da se doda malo vode.

Smjesu stavite u kalup za tortu i izravnajte je. Želatin stavite na paru na oko 10 minuta da se zgusne, i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu. (alo.rs)