Mislila je da nosi blizance, ali na ultrazvuku je otkrila da nosi još jednu bebu mlađu od drugih deset dana
Foto: Tuzlanski.ba

Žena koja na TikTok-u stoji iza korisničkog računa @theblondebunny1 podijelila je s pratiteljima svoju neobičnu priču o trudnoći.

Otkrila je kako je po prvi put ostala trudna, prirodnim putem, i saznala je da nosi blizance. Ipak, jedan posjet doktoru donio je novu, šokantnu vijest. Na ultrazvuku je doktor rekao da nosi trojke te da je jedna beba mlađa od drugih deset dana! Ova žena, inače iz SAD-a, objasnila je da se fenomen stručno zove superfetacija - žene imaju ovulaciju dva puta mjesečno.

@theblondebunny1Reply to @anarchyvixyn Superfetation Answers #tripletsoftiktok #pregnancyjourney #highriskpregnancy #pregnant #triplets

♬ original sound - Blonde Bunny

"Samo deset posto žena ima ovulaciju dva puta mjesečno, a svega 3%  može ostati oba puta u drugom stanju. Tehnički, bebe imaju različiti termin, ali nije isključeno da se rode i na isti dan. Naše bebe začete su u deset dana razlike, ali ponekad se događa i da su mjeseci u pitanju", ispričala je.

Doktor je njoj i zaručniku objasnio da će na ultrazvuk morati dolaziti svake dvije sedmice kako bi pratili bebe koje su začete u različito vrijeme.  (vecernji.hr)