Foto: Tuzlanski.ba

Avionom koji je odletio za Istanbul, bit će vraćeni državljani Srbije koji se nalaze u Turskoj

Turski državljani, njih 148, vratili su se u matičnu zemlju nakon što su, zbog mjera u Srbiji poduzetih na sprečavanju širenja zaraze novog tipa korona virusa, ostali u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Aviokompanija “Air Serbia” je avionom s Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu turske državljane prevezla u Istanbul.

Ambasador Republike Turske u Beogradu Tanju Bilgic saopćio je kako su mnogi državljani Turske ostali u Srbiji nakon što je ta zemlja suspendovala letove.

”Sačinili smo listu. Kada smo saznali da će srbijanske vlasti u Tursku poslati avion, to je bila prilika za rješenje problema“, rekao je Bilgic.

Dodao je kako je nakon toga 148 turskih državljana besplatno prebačeno u Istanbul, te da će oni u Turskoj u izolaciji provesti 14 dana.

Jedan od putnika je i Ozgur Baran Oflaz koji je kazao kako se u matičnu zemlju nisu mogli vratiti zbog mjera poduzetih u Srbiji.

”Bili smo nervozni. Sad se vraćamo. Veoma smo sretni“, rekao je on.

Radnik u građevinskoj firmi u Beogradu Mehmet Artis je kazao kako su deset dana proveli u izolaciji u hotelu koje je obezbijedila kompanija.

”Zatražili smo da se vratimo u Tursku. Rekli su da će to biti moguće kad nas bude dovoljno. Sinoć smo dobili vijest”, rekao je Artis.

Avionom koji je odletio za Istanbul, bit će vraćeni državljani Srbije koji se nalaze u Turskoj.

U Srbiji su potvrđena 303 slučaja zaraze korona virusom, a četiri osobe su preminule od posljedica zaraze.