U saopštenju Bijele kuće navedeno je da je američki predsjednik Biden telefonom zvao Trampa dan nakon incidenta koji se desio 15. septembra.

Biden zvao Trumpa nakon "pokušaja atentata", ali ga nije mogao dobiti
Foto: Screenshot

Američki predsjednik Joe Biden telefonom je zvao bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u vezi sa "pokušajem atentata", ali nije mogao s njim stupiti u kontakt.

U saopštenju Bijele kuće navedeno je da je američki predsjednik Biden zvao Trampa dan nakon incidenta koji se desio 15. septembra.

"Zvao sam ga, ali nije bio dostupan, pokušaću ponovo kasnije", rekao je Biden novinarima.

Ured šerifa okruga Martin na Floridi objavio je sinoć video snimak hapšenja Ryana Routha koji se sumnjiči za pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Na video snimku policijske kamere vidi se kako policajci hapse osumnjičenog.

Trump je 15. septembra bio meta onoga za šta je Federalni istražni biro (FBI) rekao da "izgleda da se radi o pokušaju atentata" u njegovom golf klubu u West Palm Beachu na Floridi.

Zvaničnici za provođenje zakona na Floridi rekli su novinarima da su uhapsili osumnjičenog kojeg su agenti američke tajne službe uočili s puškom AK-47 ispred Trumpovog golf kluba.

Osumnjičeni je identifikovan kao Ryan Wesley Routh sa Havaja.

Routh je ranije rekao za američke medije da je otišao u Ukrajinu ubrzo nakon početka ruskog rata u februaru 2022. godine kako bi ohrabrio ljude da se bore za Kijev.