Charlie Hebdo posebnom naslovnicom obilježio drugu godišnjicu smrtonosnog napada na redakciju
Foto: Tuzlanski.ba

Francuski satirični magazin Charlie Hebdo je drugu godišnjicu smrtonosnog napada na redakciju obilježio naslovnicom na kojoj piše da je 2017. godina svjetlo na kraju tunela, javlja Anadolu Agency (AA).

U specijalnom izdanju objavljenom u srijedu prikazan je čovjek koji se smije ispred nišana puške AK47 koju drži bradati muškarac u bijelom, a uz to piše: "2017., napokon, svjetlo na kraju tunela".

Autor ove naslovnice specijalnog izdanja je Foolz, crtač nove generacije koji je nastavio put karikaturista Cabua, Charba i Wolinskija koji su ubijenu u napadu.

Prvu godišnjicu francuski satirični magazin je obilježio naslovnicom na kojoj je prikazan bradati čovjek koji opisuje Boga u krvavoj odjeći s kalašnjikovom u ruci, uz popratni naslov: "Godinu dana kasnije, ubica je i dalje na slobodi".

To izdanje je prodato u više od milion primjeraka. Satirični sedmičnik postao je svjetski poznat kada su dva brata, 7. januara 2015. godine, ubila 12 ljudi u njihovoj redakciji u Parizu zbog objavljivanja karikatura poslanika Muhammeda.

Prvo izdanje magazina nakon napada, koje su uredili preživjeli članovi redakcije, prodano je u rekordnih 7,5 miliona primjeraka.  (Tuzlanski.ba)