Vjerovali ili ne: Takmičenje u ležanju, prvi odustao Crnogorac!
Foto: Tuzlanski.ba

U etno selu "Montenegro" počelo takmičenje u ležanju na kojem učestvuje svega sedam Crnogoraca, od kojih je tokom dana odustao jedan Podgoričanin

takmicenje-lezanjeU etno selu "Montenegro" od jutros od 11,00h, traje takmičenje u ležanju na kojem učestvuje svega sedam Crnogoraca, od kojih je tokom dana već odustao jedan Podgoričanin.

Pravila tamičenja u ležanju su jasna: takmičarima je sve dozvoljeno, osim ustajanja, a onaj koji najduže bude ljenčario otići će kući sa nagradom od 200 EUR.

Ovo je jedinstveni regionalni događaj, pod sloganom "Ima ljeba bez motike", koji se u etno selu "Montenegro" organizuje već drugu godinu za redom, a dokaz je da se novac može zaraditi ležanjem i bez motike.

Vlasnik etno sela Mikonja Blagojević kazao je da je učesnicima "džabalebarošima" sve dozvoljeno, osim naravno ustajanja, a kao i prošle godine mogli su se prijaviti svi zainteresovani.

"Nema ustajanja pa bilo to i nužda. Ovaj događaj je više šaljivog karaktera. Prva nagrada je 200 EUR, druga rafting i ručak, a treća nagrada ručak", kazao je Blagojević i dodao da je među prijavljenima bila i jedna žena koja je na kraju ipak odustala.

"Izdala me nužda, nema ljeba tu, a imam jaku konkurenciju u ležanju", kazao je Podgoričanin Bajo Vujačić koji je prvi odustao od ležanja, nakon čega su ostala još šesterica takmičara.

Takmičar iz Tivta, Stefan Radovanović, kazao je u uzjavi za agenciju Anadolija (AA) da je za 200 EUR spreman da leži i do prekosjutra.

Sredstva za nagrade je obezbijedila podgorička firma "Fidija".