Milorad Dodik uputio je brojne kritike Drašku Stanivuković koji je kandidat na Lokalnim izborima.

Dodik i Stanivuković u novom konfliktu: Draško je neozbiljan dečko koji ne ispunjava obećanja
Foto: Arhiva | Dodik i Stanivuković

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se na svom profilu na X-u posvetio je dugačak status gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću. Poručio je kako je sa Stanivukovićem imao nekada bolju saradnju nego sa svojim partnerima, ali da ga je "slagao".

Stanivuković nije dugo čekao, te mu je uputio i odgovor: "Prošla su ta vremena Milorade, Vaše šale više nisu smiješne".

“Istina je da sam sa Draškom Stanivukovićem nekada imao bolju saradnju nego s nekim tradicionalnim koalicionim partnerima. Istina je i da je on postao gradonačelnik tako što je vikao okolo kako će sa nama ratovati, ali je na kraju sarađivao i s Vladom Republike Srpske i sa mnom", započeo je Dodik.

Kako kaže na trenutak je bio pomislio da je Stanivuković sazrio. 

"Međutim, stvari poput skandala u vezi s kućom Milanovića, karticama prijateljstva, laži u vezi s podjelom placeva, nezakonitim korištenjem budžeta i aktivnostima njegovih drugara poput Drine Trećine, učinile su nas odlučnim da Banjaluci ponudimo čovjeka koji je potpuna suprotnost njemu jer je u pitanju opstanak Banjaluke kao najvećeg grada Republike Srpske”, rekao je Dodik i dodao: “Draško je neozbiljan dečko koji ne ispunjava obećanja, prevrtljiv, narcisoidan, neobrazovan i okružen lošim saradnicima.”

Dodik navodi kako vidi da je Draško Stanivuković pustio svoju ekipu drugara i drugarica da njegovu šalu istrgnu iz konteksta kako bi pokušali da se spase nastupajućeg poraza na izborima u Banjaluci, koji je kako kaže sve očigledniji.

"Draško je nervozan jer je prethodnih nedjelja i mjeseci u svojim privatnim razgovorima s članovima mog SNSD-a govorio da ima moju podršku za kandidaturu, nadajući se njihovim glasovima. Kao što je slagao mene da je sve u vezi s rekonstrukcijom kuće Milanovića u redu, tako je slagao i njih. Kada sam ja svom snagom ušao među narod, tako je Draško postao nervozan”, naveo je Dodik.

Stanivuković je odgovorio Dodiku na svom Facebook profilu rekavši da su mu potrebna čitava dva dana da smisli novu laž i sve svoje prijetnje nazove šalom. 

“Što se tiče saradnje, ja nisam sarađivao sa Vama nego sa ustanovama i institucijama Republike Srpske, na šta sam uvijek spreman. To što Vi sebe smatrate Republikom Srpskom to je Vaš lični problem. Vaš problem je i što nemate srama, pa pričate o kriminalu i korupciji, o kojoj u SNSD ima materijala za romane i eseje, jer ste u tome neprikosnoveni. Neprikosnoveni ste i u manipulacijama. Cijela Banjaluka dobro zna da je za zaustavljanje kartica prijateljstva, neradne nedjelje i kružnih tokova kriva jedino vaša osvetnička i destruktivna politika. Koliko daleko idete, pokazuje i to da ste obustavili uplate za izgradnju Centralnog spomen-obilježja", napisao je Stanivuković.

Kaže kako se Dodiku dopadaju njihova djela, naročito spomenici te da je i Dodik obećao jedan spomenik, ali da ne zna kome jer mu je teško zapamtiti šta sve nije uradio 30 godina. 

"Ne brinite, sve što vi niste ni počeli, mi ćemo završiti. Na Vaše lične kvalifikacije prema meni se neću osvrtati, jer to je Vaša politika, ne moja. Nakon svega, vjerujte da nema osobe koja vjeruje da uz prevaru kakva je SNSD može da ide pristojna i kulturna Banjaluka. Prošla su ta vremena Milorade, Vaše šale više nisu smiješne”, poručio mu je Stanivuković.