Glumac je podijelio objavu u kojoj je iznio niz uvreda, te je zbog toga uhapšen.

U Hrvatskoj uhapšen Sergej Trifunović, oglasila se njegova supruga: Doživio je teško maltretiranje
Foto: Slobodna Dalmacija | Trifunović sa suprugom Isidorom

Glumac Sergej Trifunović priveden je sinoć na granici sa Hrvatskom, a danas je saslušan u Splitu.

Kako navodi portal Slobodna Dalmacija, Sergej se tereti zbog uvreda koje je izgovorio i ispisao na svom Instagram profilu, nakon što je prošle godine počinio niz incidentata u Hrvatskoj i vratio se u Srbiju. Nakon niza incidenata koje je prošle godine počinio u Splitu, tada je dobio zabranu ulaska u Hrvatsku i zemlje Evropske unije.

Međutim, svega dan nakon što je sud donio tu odluku, glumac je podijelio objavu u kojoj je iznio niz uvreda:

"Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prelazu Bajakovo na ljubaznosti i zaista divnom tretmanu. Njihovim kolegama iz Splita za tri hapšenja za 30 sati, psihičko i fizičko zlostavljanje i iznudu od hiljadu i po eura. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi, lijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovim putem poserem po člancima 5,17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi", započeo je.

"Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru u po noći i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje d*pe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bićemo na identičnim stranama kao onomad", napisao je tada Trifunović.

Iako je objavu ubrzo obrisao hrvatska policija je u svom saopštenju nakon današnjeg hapšenja istakla da je upravo ovaj post bio problematičan. Kako su istakli Trifunović je "objavio tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu eura".

Sad se oglasila njegova supruga Isidora Mijanović koja tvrdi da je Sergej fizički maltretiran.

"Sinoć oko ponoći moj suprug je priveden na graničnom prijelazu Bajakovo, nakon prestanka važenja zabrane ulaska na teritoriju EU, bez ikakvog obrazloženja uz velike neugodnosti kojima sam prisustvovala uključujući fizičko nasrtanje službenika granične policije. Odveli su ga u nepoznatom pravcu. Već duže od 9 sati nemam nikakvu informaciju o tome gdje se nalazi ili koji je razlog privođenja", napisala je Isidora na Instagramu.

Ono što je zanimljivo jeste da se Sergej u međuvremenu oglasio na svom instagram profilu, što implicira je možda pušten na slobodu.

"Oh kako mi nedostaju oni dani kad izadješ uveče u Londonu na jedno piće i probudiš se u Maroku", Peter O’Toole", napisao je glumac. 

Objavu je pratila pjesma "Uvik Kontra" od grupe TBF.