Foto: Tuzlanski.ba

Najveći festival piva u jugoistočnoj Evropi, u posljednjoj deceniji posjetilo više od 5,5 miliona posjetilaca.

beerfestbgTuzlanska pivara zabilježila je izuzetno uspješan nastup na 11. Belgrade Beer festu, koji je od 14. do 18. augusta, u organizaciji Beogradske kulturne mreže, na Ušću okupio najbolje evropske i svjetske pivarske kuće.

- Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv i predstavljanje naših proizvoda istočnim susjedima. Uvjeren sam da će naša kvaliteta biti prepoznata i da ćemo tuzlansko pivo vratiti na ovo tržište. Istovremeno, zadržavamo izuzetno visoku poziciju na bosanskohercegovačkom tržištu, istrajavajući na održavanju kvalitete kakvu naši konzumenti prepoznaju još od 1884. godine - izjavio je direktor Tuzlanske pivare Zlatan Pejić.

Pojasnio je da se brojnim gostima Belgrade Beer fest-a Tuzlanska pivara predstavila brendom Tuzlanski pilsner, pokazavši da su očekivanja organizatora nadmašena.

beerfestbg2

Na 11. Belgrade Beer fest-u, Tuzlanska pivara je nastupajući u suradnji s Općinom Tuzla predstavila i turističke i ekonomske potencijale ovoga grada, prije svega Panonska jezera, te bogatu solarsku i pivarsku tradiciju.

beerfestbg1

- Posebno veliko interesovanje gosti štanda Tuzlanske pivare iskazali su za Pivnicu Taverna, nefiltrirana piva i gurmanske specijalitete koje ona nudi, tako da će uskoro uslijediti pregovori o mogućim turističkim posjetama Beograđana Tuzli i Tuzlanskoj pivari - istaknuo je Pejić. (Fena)