Srpski rulet: Voze u suprotnom smjeru, a pobjednik je onaj koji preživi
Foto: Tuzlanski.ba

Ne zaustavljaju se na crveno na semaforu, voze u suprotnom smjeru, drugim automobilima oduzimaju prednost.

srpski-ruletPravila su da je dopušteno sve što je inače zabranjeno. Jer, što je opasniji ulog - to je veća visina opklade.

Uprkos činjenici što je pred godinu dana sudjelovao u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je namjerno izazvao teško stradao, danas on i dalje vozi srpski rulet. „Bitno je samo biti prvi. Ovdje pravila ne vrijede, vozi se bez stajanja.To je sve da bi vozač koji to radi se pokzao drugome, djevojkama i ostalim šta on sve može da izvede" rekao je ekipi Provjerenog.

U Komitetu za saobraćaj, svojevrsnom autoklubu, kažu kako je ova „igra" sve češća u gradovima širom Srbije, međutim najveći problem je dokazivanje da je riječ o ruletu.

Osim Beograda srpski rulet se održava i u Novom Sadu. Prošle sedmice mladić se je trkao s kolegom, ušao u suprotnu i poginuo u frontalnom sudaru kojeg je namjerno izazvao. Ekipi Provjerenog sudionici ruleta rekli su kako strah postoji, ali želja za dokazivanjem je ipak jača.

U MUP-u Republike Srbije kažu kako srpski rulet ne postoji te kako nisu u mogućnosti obezbjediti sagovornika na tu temu. Najveći problem kod dokazivanja jest nepostojanje svjedoka, budući da najčešće jedini svjedoci su upravo sami sudionici ruleta. Samo u ovoj godini procjenjuje se da je pet života izgubljeno u saobraćaju zbog srpskog ruleta. Iako nadležne institucije službeno negiraju postojanje srpskog ruleta, internet je prepun takvih snimki, pa tako čak i postoje facebook grupe gdje se učesnici javno dogovaraju gdje će se i kada održati iduća utrka.

Više pogledajte u prilogu.