Foto: Tuzlanski.ba

O zapuštenom biseru Jadrana ne brine nitko pa turisti ljetuju besplatno

kupari-turisti

Jedan od najljepših jadranskih bisera je nekadašnji vojni kompleks Kupari, koji je zapušten još od ratnih godina. Dok se država misli što će i kako s njim, neki su turisti ondje odlučili ljetovati. I to besplatno.

Derutni vojni kompleks Kupari nalazi se na jednoj od vjerojatno najatraktivnijih lokacija na hrvatskom dijelu Jadrana, ali uprkos tome to bivše vojno odmaralište izvan funkcije je već 20-ak godina i nikako da se ostvare silne najave o obnovi, davanju u koncesiju ili prodaji nekom jakom stranom investitoru.

kupari-turisti1

Razrušeni u objekti u vlasništvu države, a projekt stavljanja kompleksa u funkciju uvršten je u famozni Vladin katalog investicija. Nedavno se čulo da je za ulaganje u Kupare zainteresiran lanac luksuznih hotela Rixos, međutim konkretnijih informacija o tome zasad nema.

Tako prolazi još jedna turistička sezona, a da uz prekrasnu jadransku obalu zjape razrušeni i neiskorišteni hoteli.

kupari-turisti2

Kad već država još nije odlučila što će s Kuparima, jedan od tamošnjih derutnih objekata poslužio je ekipi mladih turista kao lokacija za improvizirani kamp. Prometa nema, buke drugih turista nema, jedna od najljepših plaža je na samo nekoliko koraka, a s obzirom da očito za Kupare od nadležnih rijetki mare, sve ih košta - nula EURA! (Dnevnik.hr)