Ministarstvo obrazovanja i nauke okončalo je postupak javnih nabavki, čime su se stekli uslovi za aktivnosti obezbjeđivanja, odnosno distribucije besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona. 

Odlična vijest za roditelje i školarce u TK: Besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola
Foto: Arhiva

Polovina je mjeseca augusta, te se bliži početak školske godine na području Bosne i Hercegovine. Briga mnogih roditelja je da li će svom djetetu moći obezbijediti ono osnovno za novu školsku godinu. 

Inflacija, visoke cijene u svim sektorima, opravdan su razlog za brigu onih koji svoje dijete šalju u školske klupe. 

Lijepe vijesti

Ministar obrazovanja i nauke, Ahmed Omerović danas je potvrdio informacije o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika i materijala za učenike osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona. Ministar Omerović knjige foto

Naime, kako Omerović ističe Ministarstvo će "oslanjajući se na praksu i iskustva iz prethodnih godina, osigurati besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola od 1. do 9. razreda."

"Posebno me raduje što će naši najmlađi, učenici od 1. do 5. razreda, uz besplatne udžbenike dobiti i radne sveske koje su odobrene i prilagođene njihovim potrebama. Završili smo postupak javnih nabavki, a sada nam predstoji distribucija ovih udžbenika po školama. Siguran sam da će ova mjera ne samo olakšati roditeljima, nego i poboljšati nastavni proces, jer će svi učenici imati jednake mogućnosti za uspjeh", zaključio je Omerović.